Ola Lundell tillträder nu som vd för Prek Service AB, bolaget bakom Fasad mäklarsystem. Det är ett steg i processen för uppskruvad tillväxt efter att nya ägarna Total Specifik Solutions (TSS) köpte Fasad 2020.

Ola Lundell. BILD: Peo Bengtsson.

Han tar över efter Anita Axelson, en av grundarna som nu efter närmare 40 år i branschen går i pension. Hon säger i ett uttalande att det känns som ett naturligt beslut efter ägarbytet.

– Det finns oändligt med möjligheter att ta tillvara på och då kan det behövas ny energi i ledningsgruppen. Även om detta är och har varit en väldigt rolig resa så känns det rätt att kliva åt sidan.

Rob van der Salm är general manager på TSS och kommenterar att han är glad att Ola Lundell valt att följa dem på den här resan.

– Hans meriter och erfarenhet från området kommer att bli mycket värdefulla för oss och vi har höga förväntningar på framtiden. Vi ser fram emot att hjälpa honom att få Fasad och TSS att växa i Skandinavien.

Ola Lundell själv ser flera avgörande nycklar för den accelererande tillväxten.

– Vi har den mest avancerade plattformen på marknaden, där tror jag inte att det råder några tvivel. Men vi ser också väldigt spännande utvecklingsområden som vi tror kommer att addera stora värden för våra användare. Dessutom har vi nu en enorm kunskapsbank att nyttja i form av 600 systerföretag som alla driver liknande system, och tillgång till kapital vid behov. Fasad är och ska fortsätta vara ett system i absolut framkant. Det har alltid legat i vårt dna.

Han konstaterar att Prek tidigare har förlorat upphandlingar för att de ansetts för små och potentiella partners då valt större bolag.

– Nu när vi ingår i TSS garanteras kontinuitet och stabilitet på ett helt annat sätt. Plötsligt är det vi som är den stabila partnern.