Jenny Persson, chefredaktör

Huruvida det alltid blir som en tänkt, eller aldrig blir som en tänkt (det finns ju många som hävdar de två motsatserna) ska jag låta vara osagt. Men jag betvivlar att det var många som fick det 2020 som de tänkt sig. Mitt fjolår blev i alla fall inte som jag trott eller planerat. Mycket blev inställt, det som gick blev digitaliserat och en hel del sköts på framtiden – räknar med att hösten 2021 kommer innehålla en hel del fysiska mingel och event. Om det nu blir som jag tänkt.

Och om vi kollar på statistiken var 2020 ett år som förvånade. Efter en snabb inbromsning på bostadsmarknaden slogs rekord på rekord vad gäller både bostadspriser och antal bostäder som bytte ägare. Detta fortsatte in i det sista med visningar ända in i julhelgen. Enligt SCB arbetade en tredjedel av alla förvärvsarbetare hemifrån i fjol, medan vabbandet enligt Försäkringskassan ökade med nästan en fjärdedel. Suget efter fler kvadrat fortsätter att öka och redan nu verkar letandet efter sommarstugor dra igång.

Antal pressmeddelanden som redaktionen mottagit under december och januari var också avsevärt högre än tidigare år. Det bubblar i branschen av innovation, och jag ser fram mot vad det här året kommer bjuda på och om det blir som tänkt – jag tänker att bostadsmarknaden bjuder på action, att sjumilakliven som tagits i hur tekniken används fortsätter och att vi kan umgås i den verkliga världen igen.

Med årets första nummer bjuder vi bland annat på en öppenhjärtig intervju med ”mäklarparet”, ny statistik, nya ansikten i branschen, tillbakablick på fjolårets flådigaste förmedlingar och fokus på sälj – missa inte heller tidningens erbjudande med säljgurun Mikael Arndt.

Jag avslutar med en önskan om att året även bjuder på spännande förmedlingar, utvecklingsmöjligheter och tillfällen att äntligen träffas igen!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.