Johanna Wemmel var västkustens eventdrottning som för några år sedan blev ett stjärnskott inom nyproduktion. Nu ska hon bygga upp ett nytt team för Svensk Nyproduktion i Väst.

– Detta är min dröm och min absoluta passion. I Stockholm är Svensk Nyproduktion marknadsledande enligt senaste kvartalet 2020Vilken inspiration för oss inför etableringen i väst, säger Johanna Wemmel.

Svensk Nyproduktions senaste nyförvärv drev i många år ett av landets största eventbolag och gjorde sig därefter snabbt ett namn i mäklarvärlden och då främst inom nyproduktion. Sedan i mitten av januari är Johanna Wemmel nu ansvarig för att bygga upp ett helt nytt team för Svensk Nyproduktion i Västsverige.

Jag är väldigt tacksam över att ha blivit utvald. Att nu få arbeta med Svensk Nyproduktions väl beprövade koncept och alla verktyg blir svaren på mina karriärsmål och personliga utmaningar. Tillsammans med teamet i Stockholm har vi verktygen för en snabb etablering och kommer att ta marknadsandelar inom både nyproduktion och vanligt mäkleri i Västsverige, säger Johanna.

Hon berättar att detta även kommer att bli positivt för kunderna, befintliga som nya. Exempelvis så får Svensk Nyproduktions ramavtalskunder äntligen en lokal förankring i väst och hennes egna projekt får en nystart.

Vi lanserar projekten i en ny och förbättrad kostym ihop med Svensk Nyproduktion helt enkelt. Målet är att bli marknadsledande inom segmentet nyproduktion och naturligtvis följer den traditionella successionsmarknaden med i denna expansion i väst. Jag har en väldigt bra känsla och älskar verkligen vad jag gör, säger Johanna.

Lars Björkstrand, vd Svensk Nyproduktion, ser rekryteringen som ett av flera steg inför den tillväxt företaget ser sig göra i Västsverige inom en snar framtid.

Vi har haft ögonen på Johanna länge och är nu väldigt glada och stolta över att ha henne med oss i teamet. Hon är inte bara en passionerad och driven affärskvinna utan har också ett stort kontaktnät i regionen, säger Lars Björkstrand.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.