Också detta år har Hittamäklare sammanställt årstopplistan över vilka mäklare som publicerat bostäder till högst värde.
Och också detta år toppas listan av Richard Lagerling på Lagerlings fastighetsmäkleri, för sjunde gången i rad. Men numera är han inte ensam ovanför miljardstrecket, pandemi till trots.

Richard Lagerling

Nykomlingen där, om än inte på topplistan i stort, är Adam Farhoumand på Unik fastighetsmäkleri.

Båda mäklarna har sin verksamhet i Stockholm, vilket sannolikt är ett krav för att komma upp i dessa summor.

– Det har varit ett speciellt år på bostadsmarknaden. Vi såg till exempel inte den dipp på marknaden som vi vanligtvis brukar se under sommarmånaderna. Statistiken visar att mäklarna trots pandemin har förmedlat bostäder till snarlika värden som föregående år, säger Alexandra Eldin, affärsområdeschef på Hittamäklare, i en kommentar.

KÄLLA: Hittamäklare

Skillnaden mellan miljardmäklarna är att Richard Lagerling i princip uteslutande arbetar med lyxvåningar på Östermalm, medan Adam Farhoumand jobbar i hela staden och därmed desto hårdare – han publicerade hundra fler annonser än Lagerling 2020.

Topplistan domineras föga förvånande av stockholmare, och något mer förvånande av väldigt många fler män än i fjol. Då fanns det sex kvinnor på topp 20 – i år bara en, Josefin Sjöström på Simon Crest på 17:e plats. Att jämföra med könsfördelningen bland registrerade mäklare: 54 procent män, 46 procent kvinnor.

Ladda hem excelfil med hela listan här.