HusmanHagberg har haft sin årliga kickoff – denna gång digitalt med programledaren Kristin Kaspersen i spetsen. Temat var ”The incredible 100’s”, ett superhjältetema som avsåg att hylla medarbetarnas insatser och att kedjan passerat 100 kontor.

Naturligtvis utsågs årets medarbetare i olika kategorier, bland annat Årets Rookie – ett pris som Maria Sondell på HusmanHagberg Härjedalen kammade hem.

Maria startade upp HusmanHagberg Härjedalen som nyexaminerad mäklare och har sitt första helår som mäklare sålt över 100 objekt. En sann superhjälte, säger vi!

Frågan är nu – hur gör hon?

Vad är hemligheten bakom framgången?

– Vi på kontoret hade en tydlig strategi och marknadsplan när vi startade upp. En viktig del har varit att förankra oss så mycket som möjligt med lokala företagare och föreningar. De pratar med lokalbefolkningen och då är det jätteviktigt att vi får ett gott omdöme och blir rekommenderade, svarar Maria.

Du var nyexaminerad mäklare när du startade upp HusmanHagberg Härjedalen. Hur vågade du göra det?

– Jag har jobbat med affärsutveckling och försäljning tidigare, så jag hade ändå erfarenhet med mig. Både jag och min partner Micke är vana vid att driva affärer, sitta i förhandlingar och jobba med marknadsföring. Det har nog varit nyckeln till det hela.

Vilka är dina 3 bästa tips för framgång?

  1. Kvalitet före kvantitet.
    Många tänker att man ska köra på, och visserligen stämmer det, men det handlar främst om att köra på rätt saker och att tänka igenom sina möten, vad man gör och vad man säger. Satsa på att göra ett par riktigt bra möten i stället för att göra fler mindre bra.
  2. Sätt kunden i fokus.
    Ge kunden tid och ta hand om den på en gång, redan vid första kontakten. Vi som jobbar inom Svenska Fjäll kör mycket på distans och digitalt, pandemitider eller ej, och där har första telefonsamtalet eller mailet varit avgörande. Ge kunden de där extra minuterna som får dem att känna sig viktiga, annars har du förlorat dem redan innan det bokade mötet.
  3. Våga.
    Våga vara dig själv, och framför allt – våga förlora för att vinna. Utan att våga misslyckas kommer man inte vinna affärer heller.

Vill du också bli en del av framgången hos HusmanHagberg? Kontakta rekryteringschefen Christian Hjort, mail: christian.hjort@husmanhagberg.se eller tel: 070-536 02 88