För ett år började Christian Grsic på Erik Olsson Fastighetsförmedling i Hägersten. Vad har hänt sedan dess? 

Hej igen! Just det, berätta vad som har hänt under året som gått.
Jag arbetar kvar och är fortfarande aktiv i området Hägersten. Jag har skaffat mig enormt med nya erfarenheter och både växt som mäklare och person. Många har det tufft första året men jag känner att jag har lyckats bra och byggt upp ett bra första år. Ser redan fram emot 2021.

Du berättade oxå att ditt intresse för yrket väcktes när du skulle köpa bostad och möttes av ett professionellt bemötande? Berätta, vad var det du tyckte var så professionellt?
Det var just av Erik Olsson jag köpte och jag gillade tydligheten och tillgängligheten vid mina frågor. Det var min första bostad men jag kände mig trygg hela vägen. Extra kul är att jag arbetat och hjälpt just den mäklaren jag köpte av.

Vad gjorde du innan du började på Erik Olsson?
Jag arbetade med socialt arbete och drev ett behandlingsföretag. Jag arbetade med det i 14 år, så det var dags att testa på något nytt. Absolut inget jag ångrar.

Du är sjuk just nu i corona. Hur mår du och hur funkar det att vara sjuk på det viset när man är mäklare?
Det är aldrig kul att drabbas av sjukdomar men det påverkar inte arbetet så mycket. På vårt kontor är vi som en familj, så är någon sjuk backar kollegorna upp dig och tar till exempel visningar åt dig. Sedan är mina kunder väldigt förstående om det har varit möten inbokade. Det har varit enkelt att boka om. Samtidigt kan vi göra mycket jobb på datorn hemifrån. 

Hur har pandemin påverkat ditt arbete annars? 
Det har enligt min mening påverkat en del. Marknaden var lite svajig vid första utbrottet. Man märkte att köpare och säljare blev oroliga över läget. Det var dock kortvarigt. Sommaren var senare kanon. Nu upplever jag det lite svajigt igen. Det är inte lika mycket visningsbesökare som det brukar vara. Objekten blir sålda men vi mäklare måste ibland göra det lilla extra för att affärerna ska gå i lås. 

Om du skulle jobba som nåt annat, vad skulle det i så fall vara – och är det nåt yrke du absolut inte skulle välja?
Det låter kanske klyschigt men jag vill inte göra något annat än förmedla bostäder just nu. Något jag aldrig skulle gå in i är politiken.

Hur lång tid tar en visning och hur kan förberedelserna se ut?
Våra söndagsvisningar är mycket längre än våra konkurrenters. Vi kör fyratimmars visningar mellan mellan klockan 12 och 16. Jag har nu förmånen av att ha en assistent som förbereder allt material åt mig. Innan det gjorde jag allt från från scratch. Man beställer prospekt, visningslapp, skriver snabbfakta med mera. Det kunde ta cirka tre timmar som jag nu kan lägga på att få in mer jobb. Men det viktigaste är att vara förberedd och påläst inför alla visningar som du har. Du som mäklare verkar mer professionell och det i sin tur kan leda mer jobb.

Roligaste frågan du fått på en visning?
Den var svår. Mina visningar har visat sig vara ganska vanliga så har tyvärr inget bra svar här.

Hur bor du själv?
Just nu bor jag i en bostadsrätt i södra Stockholm med min sambo, son och hund. 

Vad gör du om tre år?
Jag arbetar fortfarande som mäklare och är i topp i Hägersten. Platsen i mitt hjärta.