BILD: Simon Crest

56 780 000 kronor. Det är vad köparen av årets hittills dyraste bostadsrätt fick punga ut med för en vindsvåning på Birger Jarlsgatan i Stockholms Vasastan.

Lägenheten på 354 kvadratmeter sträcker sig över hela våningsplan 7 och har bland annat åtta rum, fyra terrasser, privat hiss och ett tornrum.

Månadsavgiften däremot är inte särskilt blodig, med tanke på övriga kostnader vill säga – 9233 kronor.

– Det finns en väldig investeringsvilja hos svenskar vad det gäller bostäder just nu, inte minst i premiumsegmentet där bostäder med rätt förutsättningar drar iväg väldigt i pris. Man kan tycka att det allmänna läget med coronapandemin och stigande arbetslöshet skulle kunna ge en negativ syn på bostadsmarknaden, men det är tvärtom, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm, till Dagens Industri.

Det är dock inte Bjurfors som sålt lägenheten, utan den relativt nystartade byrån Simon Crest, vilka riktat in sig på lyxlyor innerstaden i Stockholm och hittills sålt främst i just Vasastan.

Ansvarig mäklare var grundaren Josefine Sjöström, och hon säger till DI att hon inte märkt av någon coronakris.

– Även om marknaden haft en liten dipp i början av pandemin har de som köper de här lägenheterna alltid pengar, de påverkas inte lika mycket som gemene man. Vindvåningar generellt står sig också bättre jämfört med andra bostäder.

Köparna var en barnfamilj.