Jenny Persson, chefredaktör

Visar statistiken att pandemin har gjort hemmet viktigare? Svensk Mäklarstatistiks senaste siffror visar att i september i år förmedlades det 14 procent fler bostäder än samma månad 2019. Och i Storstockholm såldes det alltså hela 26 procent fler bostäder jämför september förra året. Siffrorna visar även att på villamarknaden är det färre affärer, men budpremien ligger på 10 procent upp. Och det visar väl att det inte är efterfrågan som saknas. Jag sätter mina slantar på att i den här krisen blev hemmet viktigare.

I nya numret har vi talat med några mäklare som skriver under på att det varit full fart på såväl skogsmark som på mark ute i skärgården. Vi har även fått fem minuter med Leila Manouchehrian Nilsson som mäklat i Dubia och nu är tillbaka och arbetar i Malmö. Läs om hennes jämförelser mellan att mäkla i Sverige och i Förenade Arabemiraten i papperstidningen.

MäklarVärldens reporter Jonas Bergholm har även fått en exklusiv intervju med radarparet bakom den uppmärksammade Fastighetsmäklarna ABC, Diddi Möller och Janne Sander – titta i tidningen och lär känna två otroligt hängivna mäklare som ger allt för att hjälpa sina kunder och faktiskt hela mäklarkåren.

Med förhoppning om att vårt nya nummer ska bjuda på intressant läsning. Saknar du något du vill läsa om hos oss – hör av dig! Du kan kontakta oss här.

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.