Jenny Persson, chefredaktör

Sommaren kom och med den kom farten på bomarknaden, rapporter från branschen visar att ni är många som har haft mycket att göra. Många firmor har slagit rekord i antal mäklade objekt, och farten verkar hålla i sig när vi går mot höst. Vi har tagit rygg på Frida Nilsson, som driver bobutik i Varberg, och hon och hennes kollegor har haft fullt upp sedan försommaren. Hon likväl som en av tidningens experter, Claudia Wörmann, SBAB, tror att vi får se en ny grön våg och att det kommer påverka hur vi väljer att bo. Läs mer i papperstidningen.

Nya numret handlar om arbetsvillkor, något som är viktigt såväl i en väloljad marknad som i en mer trögflytande. Vi har pratat med representanter från branschen, fackförbund, mäklare och har även med en kandidatuppsats i ämnet. Tydligt är att det även här finns mycket att arbeta med samtidigt som det finns en vilja att verka för en sund bransch med bra villkor för medarbetarna. De frågor som sticker ut är arbetstid och arvode, som ju är speciellt i mäklarbranschen. Det sticker ut både på plus- och minussidan, möjligheten att påverka sin tid och inkomst kontra känslan av att alltid vara tillgänglig och att själv ansvara helt för inkomsten.

Positivt är att de representanter vi talat med arbetar aktivt med frågorna och många vill att branschen tar kliven tillsammans, för att på så sätt göra det svårare för de som inte erbjuder bra arbetsvillkor till sina medarbetare.

Med förhoppning om att det nya numret ska bjuda på intressant läsning och att hösten fortsätter som statistiken visar, med full fart på bomarknaden.

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.