Drygt 15 procent av lägenheterna som ligger ute för försäljning i Stockholm har gjort det tidigare. Det är rekord, visar ny statistik från Booli.

KÄLLA: Booli

De har tittat på åren 2015-2020 och aldrig tidigare har det i augusti varit så många annonser ute som tidigare varit publicerade men inte sålts.

– Vi har ett ganska högt utbud av lägenheter till salu, men den uppmärksamma känner nog igen många av annonserna från i våras. Bostadsmarknaden under våren präglades till en början av stor osäkerhet och många av dem som inte fick det pris de ville ha tar nu chansen att försöka sälja under hösten istället, säger Josephine Linghammar, pressansvarig på Booli, i en kommentar.

Augusti är även annars den månad som tillsammans med januari brukar ha högst andel återpubliceringar, men i år mättes rekordnivåer i både landet, de tre största städernas kommuner och i Malmö även för villor.

KÄLLA: Booli

– Det var ovanligt få villor ute till salu under våren vilket så klart påverkar hur många som nu återpubliceras. Det fortsatta utbudet för villor ser också ut att ligga på låga nivåer under början av hösten, säger Josephine Linghammar.

Ladda ner mer statistik här.