Magnus Andersson, vd. BILD: Aros Bostad

Aros Bostad har tecknat avtal om 650 byggrätter i Bällsta, Vallentuna, norr om Stockholm. Avtalen är villkorade och omfattar en avsiktsförklaring.

– Vi har sedan tidigare en riktigt stark byggrättsportfölj och det är spännande att på sikt kunna addera ytterligare projektmöjligheter i Vallentuna där vi inte har några bostadsprojekt i dag, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad, i en kommentar.

Detta kommer istället för 125 planerade byggrätter i Tyresö söder om Stockholm, där avtalet var villkorat med att en detaljplan skulle ha vunnit laga kraft senast i slutet av juni i år.

Så skedde inte varför projektutvecklingen avbröts.

– Vad gäller fastigheterna i Tyresö har vi från vårt håll gjort vad vi kunnat för att komma i mål med en detaljplan för fastigheterna. Osäkerheten i tiden för antagandet av detaljplanen gör dock att vi inte längre ser att vi har förutsättningarna att genomföra ett framgångsrikt projekt i närtid, säger Magnus Andersson.

Tillträde i Vallentuna beräknas ske tidigast första kvartalet nästa år.