Mäklarfirman Widerlöv Stockholms mäklare arbetar på Sveriges kanske tuffaste marknad – Stockholms innerstad. Här gäller det att ha teoretisk kunskap, stort driv och viljan att vara bäst, både för att göra kunderna nöjda och kunna skapa nya affärer.

– Det är ett förtroendeuppdrag att arbeta som fastighetsmäklare och då är tilliten mellan oss och kunden nödvändig. När vi rekryterar väljer vi personer med både arbetslivserfarenhet och personliga nätverk, sedan utbildar vi dem till fastighetsmäklare på Högskolan Väst via FEI, säger Ida Eriksén, vd på Widerlöv Stockholm.

Widerlöv & Co har cirka 75 medarbetare med kontor i Västerås, Uppsala och Stockholm där de just nu har tolv aktiva mäklare i Stockholms innerstad. Konkurrensen är stenhård, både säljarna och köparna har höga krav.

– Våra mäklare är ytterst måna om att skapa goda relationer och förtjäna kundernas tillit. Så därför krävs både driv och vinnarskalle för att affärerna ska gå ihop och att alla parter blir nöjda.

Widerlöv Stockholm har växt med 20 procent årligen de senaste två åren. Att bostadsmarknaden varit orolig under våren på grund av den pågående pandemin, är inget som varken bekymrar Widerlövs mäklare eller Ida.

– Det krävs inte lika mycket arbete av mäklaren för att förmedla på en het marknad där det finns gott om både säljare och köpare. Men på en orolig marknad, som vi upplevde före sommaren, när försäljningspriset kanske inte når kundens önskade nivå, vill kunden ha en så kompetent mäklare som möjligt. Här kommer verkligen våra mäklare till sin fulla rätt.

Rekryterar arbetslivserfarenhet och kontaktnät, utbildar på FEI

När Widerlöv Stockholm letar efter nya talanger väljer de oftast personer som har lång arbetslivserfarenhet och gärna inom försäljning. Är de inte registrerade fastighetsmäklare betalar firman för uppdragsutbildningen till fastighetsmäklare som de läser på Högskolan Väst via FEI. Den 16-21 månader långa utbildningen kombineras också med arbete, främst på firmans callcenter.

– Vi har som ambition att nya medarbetare ska vara flygklara när de tar mäklarlicensen och kunna börja arbeta direkt. Redan på första studiedagen blir de involverade i verksamheten och är bland annat med på bostadsvisningar. Fördelen är att de direkt kan praktisera vad de lär sig på utbildningen.

Kombinationen av den teoretiska utbildningen och praktiskt arbete ger fördelar.

– FEI är en riktigt bra skola med hög kvalitet, våra mäklare arbetar med mångmiljonbelopp och då måste de vara pålästa. Att de dessutom ofta har lång arbetslivserfarenhet bidrar till att vi får in fler komplexa uppdrag, exempelvis dödsbon eller ombildningar till bostadsrätter.

– På Sveriges kanske tuffaste marknad gäller det att leverera en mäklartjänst av högsta kvalitet, där vi som mäklare är passionerade, teoretiskt kunniga och praktiskt skickliga, säger Ida Eriksén, vd på Widerlöv Stockholm.

 

Om FEI:s fastighetsmäklarutbildning

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Utbildningen ges på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante (Spanien) eller på distans.