Sprillans nya – startat i år – mäklarföretaget Ambassadör har bestämt sig för att vidga begreppet tipsare till att omfatta hela svenska folket.

BILD: Ambassadör fastighetsmäkleri

Grundarna Per Johansson och Christian Enström träffades på ESNY och trivdes genast tillsammans. När Per Johansson presenterat en idé han burit på ett par år nappade Christian Enström direkt, och så startades Ambassadör fastighetsmäkleri.

– Eftersom vi samarbetar extremt bra ihop och hade en bra idé som stack ut blev det naturliga steget att starta eget, säger Christian Enström i ett uttalande.

Idén hade Per Johansson fått på ett tidigare kontor med en anställd som inte var mäklare, men hade ett stort kontaktnät vilket levererade affärer. Han tyckte att detta borde kunna utvecklas.

– För varje affär som levererades fick han ta del av arvodet. Detta måste vi kunna erbjuda till alla andra med breda kontaktnät eller många följare i sociala medier, tänkte jag.

Och nu kan alltså vem som helst som anmäler sig bli ambassadör för firman. Den som känner någon som vill ha en bostad hos Ambassadör, och tipsar om denna, får vid affär del av arvodet – och samma sak om de hänvisar en säljare.