Marcus Surtén. BILD: Mimove

Mimove, som har kallats Spaniens Hemnet, planerar en expansiv tillväxt de kommande åren.

Bland annat har man tagit in en ny ledning och ytterligare kapital. Marcus Surtén blev ny vd i juni, efter att ha kommit till Mimove i höstas och tidigare Blocket. Spanska Yvan Zambrana från Spaniens största fastighetsportal Idealista chefar över säljavdelningen och Tommy Boman kommer senast från Google (och tidigare Facebook) till Mimove som marknadschef.

– Det är fantastiskt att vi har lyckats knyta en ledning med så hög kompetens och erfarenhet till företaget. Från att vi har haft fokus på att bygga den bästa fastighetsportalen är Mimove nu redo att bli den ledande internationella bostadsportalen på marknaden, säger Marcus Surtén i ett uttalande.

Företaget fokuserar huvudsakligen på den internationella marknaden med fokus på norra och centrala Europa, men potentiellt hela världen, mot Spanien och Portugal. Alla bostäder verifieras och kontrolleras av Mimove innan de läggs upp.

– För närvarande expanderar vi underlaget av fastighetsföretag som har märkt att internationella köpare vill ha en granskad och verifierad köpprocess. Med vår nya ledningsgrupp kommer vi inte längre bara vara den mest använda portalen för svenska köpare i Spanien och Portugal utan också på andra marknader. Vi siktar på att expandera vår succé och goda relation till branschen över hela Europa, säger Marcus Surtén.