Richard Wall blev klar med sin utbildning till fastighetsmäklare via FEI/Högskolan Väst i januari 2019. Idag arbetar han som mäklare på Widerlöv Stockholm och är den sjätte mest rekommenderade mäklaren på Södermalm enligt webbtjänsten hittamäklare.se. Nu är siktet inställt på att bli etta på samma lista och i år har Richard målsättningen att förmedla mellan 60 och 70 lägenheter.

En duktig mäklare förstår både säljarnas och köparnas behov. Jag arbetar också väldigt kommunikativt och uppdaterar hela tiden säljare och köpare om vad som händer i processen, säger Richard Wall, fastighetsmäklare på Widerlöv Stockholm.

År 2015 fick Richard tipset av en vän att söka tjänsten som mötesbokare på Widerlöv Stockholms callcenter. Det tog inte lång tid för Richard att avancera till att bli chef över avdelningen.

– Jag har jobbat med försäljning i 20 år och har entreprenörskapet i blodet med två föräldrar som drivit flera egna bolag. Tjänsten gjorde också att jag fick upp ögonen för yrket som fastighetsmäklare.

Widerlöv Stockholm erbjuder anställda möjligheten att läsa till fastighetsmäklare på Högskolan Väst via FEI, en utbildning som till stor del kan läsas på distans. Richard började studierna i augusti 2017 och parallellt fortsatte han att arbeta som chef på callcentret.

– Det flexibla sättet att studera på, där jag kunde se om lektionerna i efterhand passade utmärkt, det gjorde att jag kunde kombinera jobbet med studierna. För det mesta läste jag på distans från kontoret vilket gav mycket kunskapsutbyte med kollegorna och när jag undrade något fick jag det förklarat med verkliga exempel.

I januari 2019, efter 16 månader av intensiva studier, blev 37-åriga Richard klar med FEI:s uppdragsutbildning till fastighetsmäklare och kunde ansöka till Fastighetsmäklarinspektionen om registrering som fastighetsmäklare. Nu, lite mer än ett år senare är Richard Wall en av de mest rekommenderade mäklarna på Södermalmsområdet i Stockholm. Av cirka 320 registrerade mäklare på hittamäklare.se är Richard idag på plats sex, där statistiken baseras på de senaste sex månadernas rekommendationer.

– Jag är målinriktad, strukturerad, noggrann och väldigt envis. Nöjda kunder kommer genom att hålla det man lovar och sätta rätt förväntningar. Min tidigare yrkesbakgrund har också varit till hjälp, som bland annat teamledare och mötessamordnare.

Arbetet som mäklare passar Richard perfekt, nu ställer han upp nya målsättningar.

– Jag ska bli Södermalms mest rekommenderade mäklare genom att arbeta långsiktigt, bygga förtroende och bra relationer samt att vara påläst och kunnig, säger Richard Wall, fastighetsmäklare på Widerlöv Stockholm.

Om FEI:s fastighetsmäklarutbildning

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Utbildningen ges på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante (Spanien) eller på distans via FEIFLEX.

Om Widerlöv & Co

Widerlöv Stockholm ingår i Widerlöv & Co som startade 1995 och idag har 75 medarbetare med kontor i Västerås, Uppsala och Stockholm. Målet är att erbjuda en mäklartjänst med mycket hög kvalitet där bostadsaffären vara trygg, smidig och alltid resultera i bästa möjliga försäljningsresultat.