Malaga. BILD: Wikimedia Commons

Svenska Mäklarhuset har förstärkt på Costa del Sol i Spanien. Ny agent är Sven F Källström, som bott i Spanien i 35 år och drivit mäklarföretaget Alamo Costa del Sol Real Estate de senaste tio.

– Det är verkligen kul att just Sven är en av våra representanter på Costa del Sol. Vid sidan av vårt franchiseupplägg har vi nu infört en agentstruktur där vi handplockar de bästa representanterna med hög kompetens, lång erfarenhet och med starkt kundfokus, säger Niclas Spång, grundare av Svenska Mäklarhuset, i en kommentar.

Sven F Källström själv har skrivit fem böcker om Spanien och driver sitt kontor från Fuengirola tillsammans med tio medarbetare.

– Jag har jobbat som mäklare i Spanien under många år och vet vad svenskar som letar sitt drömboende efterfrågar. Många söker trygghet och vill köpa av en svensk mäklare som varit verksam länge och vet hur det fungerar här, säger han.

Det svenskarna främst vill ha, enligt Sven F Källström, är lägenheter mellan drygt två och fyra miljoner kronor, och på senare år har intresset för nyproduktion med modern design ökat.