Antalet sålda bostäder ökade med 14 procent i juni och nådde en rekordnivå på över 10 000 sålda.
Det visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

– Summerar vi första halvåret kan vi, trots coronapandemin, konstatera att antalet sålda bostäder nådde rekordnivåer. Jämför vi årets första halvår med samma period förra året var antalet sålda bostadsrätter 57 700, plus tre procent, antalet sålda villor 28 200, plus två procent och antalet fritidshus 3100, plus 12 procent, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik, i en kommentar.

Vad gäller prisutvecklingen stod de dock still för bostadsrätterna, men gick upp två procent för villor i riket den senaste månaden. På årsbasis blir det en ökning för bostadsrätter om två procent och villor plus fem procent.

– Prisutvecklingen för bostadsrätter gick åt olika håll i de tre storstadsområdena senaste månaden, säger Hans Flink och syftar på att priserna gått ned med en procent i Stockholm, upp med lika mycket i Göteborg och stått stilla i Malmö.

Bland villorna konstateras att priserna ökat i samtliga redovisade områden i juni, plus två procent i riket och plus en procent i storstadsområdena. Medelpriset på en villa är 3,4 miljoner kronor.

KÄLLA: Svensk Mäklarstatistik