Den nya topptrion. BILD: Kristofer Hedlund

Det händer saker på Svensk Fastighetsförmedling. Vid bolagsstämman häromsistens beslutades att göra en nyemission för att få ett breddat ägande av företaget, och därmed ett breddat erbjudande.

– Vi ska säkerställa att vi som koncern fortsätter att vara i framkant och då räcker det inte att vara bäst på att förmedla boende. Vi ska vara en hjälpsam och kunnig partner för dig i hela boendelivet, också mellan tillfällen för köp och sälj, säger vd:n Liza Nyberg i ett uttalande.

Samtidigt har det tillkommit helt nya kompetenser till ledningsgruppen. Det handlar om Malin Silander med lång erfarenhet av HR-ledning som rekryterats som Head of People & Culture, och om Jennie Skogsborn Missuna från Visit Sweden som Chief Experience Officer.

– Vi ska fortsätta den fina resa som redan har påbörjats och tillsammans bygga en hållbar arbetsplats. Medarbetare och kulturen är kärnan, säger Malin Silander.

Dessutom har Svensk Fastighetsförmedlings huvudkontor i Stockholm lämnat Liljeholmen. Nu hittas det istället i det anrika före detta posthuset på Vasagatan. Där kan den nya ledningen nu bre ut sig på 167 topprenoverade kvadratmeter, med potential att vid behov bli ännu fler.

– Vi vill vara närvarande i människors liv och befinna oss i händelsernas centrum. Både bokstavligt och bildligt. Det gäller för våra medarbetare och franchisetagare i 230 bobutiker runt om i landet, och även för oss som jobbar på huvudkontoret i Stockholm, säger Liza Nyberg.