…som sedan 1 juni är ny vd för Boneo.

Fredrik Engdahl, ny vd på Boneo.

Vem är du och vad har du gjort tidigare?
– Jag är nytillträdd vd på Boneo, mäklarbranschens nya bostadssajt. Min bakgrund är managementkonsult inom telekom och media, och nu senast innan Boneo som kommersiell och operativ chef på Magine, ett företag som erbjuder streamingplattformar och också CCO på Dan Ads, ett Adtechföretag.

Hur blev du vd på Boneo – vad har du som de ville ha?
– Jag blev kontaktad av en headhunter och tror att styrelsen fastnade för min erfarenhet av tillväxtföretag inom tech- och B2B plus min bakgrund som konsult. Det som lockade mig var möjligheten att få vara med och bygga upp ett nytt bolag och en spännande produkt med potential att göra om en hel marknad. Jag är övertygad om värdet Boneo erbjuder marknaden och vår bransch, samt styrkan i vår långsiktighet. Mitt uppdrag är kort och gott att bygga den bästa möjliga plattformen för bostadsannonser för alla.

Är det något du vill göra annorlunda?
– Jag tror att vårt syfte varit lite otydligt för branschen och mäklare, vad vi faktiskt erbjuder vad gäller tjänster och värde både till mäklare, säljare och spekulanter. Så där ligger en av mina prioriteter, att tydliggöra det. Vi har också varit dåliga på att kommunicera om oss till branschen i stort, och det är också något jag vill förbättra i framtiden.

Har Boneo hittills levt upp till förväntningarna?
– Absolut! Inte bara är Boneo ett väldigt spännande bolag i en spännande tillväxtfas, jag får också möjligheten att jobba med otroligt drivna och kompetenta människor. Jag lär mig nya saker varje dag och får möjligheten att träffa mängder av duktiga och smarta personer. Både vad gäller kunder och partners.

Ni har gjort om hemsidan boneo.se också, vad har hänt där?
– Precis, vi släppte nyligen en helt ny version av boneo.se med ny design och en mängd nya funktioner. Målet är att bli än mer användarvänlig och kraftfull både för besökare och mäklare, och erbjuda bättre och fler tjänster. Kan lägga till också att resan bara har börjat, det är alltid work in progress.

Vad väntar i framtiden?
– Framåt så är fokus att bygga vidare på Boneo som bolag och organisation med nya rekryteringar, och att fortsätta utveckla sajten. Både vad gäller förbättringar och nya features. Jag kommer också att lägga mycket tid på att jobba tillsammans med, och lyssna på, alla i branshen för att förstå hur vi kan bygga Boneo till det bästa verktyget för alla som arbetar med att sälja eller köpa bostad. En väldigt spännande tid framöver helt enkelt!