Letar du inspiration, nya vägar som får vardagen att fungera. Varken vi vill eller inte, behöver vi alla förändra vårt beteende. För att hålla oss friska och levande. Att slå sig ned i en fullsatt salong och bara ta emot av en inspiratör från scenen har nu bytts ut till att följa se och lyssna via social media. När vi är desorienterade i vardagliga rutiner och mäklarvardag vill hjärnan bli kreativ. För att livet ska fungera behöver vi tänka om och tänka nytt, kreera om vardagsrutinerna. Hur gör man? Mitt tips är att bli inspirerad. Från varje inspiratör jag lyssnar på, tar jag med mig något. Något som kräver eftertanke, får ligga och gro för att utvecklas i tanke, att vi i framtiden agerar annorlunda än tidigare.

Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt så måste man se upp”. Detta citat från Tage Danielsson, ger mig eftertanke, nya tankar och skratt. Ska jag se uppåt mot himlen eller ska jag se upp, vad menas? För att hitta balansen i tillvaron behöver vi se tillbaka på vad som har varit för att kunna planera framtiden. Ska vi leva i nuet behöver vi både se det som redan hänt och som vi inte kan påverka och vi vet ju faktiskt ingenting om det som ska hända.

Likt många av er som också bör hålla sig hemma, sysselsätter jag mig med att rensa i skåp och hyllor. Ser bakåt med andra ord. Delger dig här några citat som jag hittade, som i perioder varit mina ledord.

Handling utan vision är bara tidsfördriv. Vision utan handling är bara dagdrömmar. Vision med handling kan förändra världen.” – Nelson Mandela

Du vet aldrig vad du klarar att göra förrän du måste göra det!” – Betty Ford

Det finns en miljon olika sätt att förlora en arbetsdag, men inte ett enda sätt att få den tillbaka” – Marco & Lister

Ta ut glädje i förskott! Det enda som kan hända är att du varit glad onödan!” – Okänd

Jag har också sett framåt och lyssnat på flera bra inspiratörer de senaste veckorna. Vill du ha tips och inspiration, rekommenderar jag gärna. Kontakta mig på lotta@lottawestling.se

Lotta Westling

Lotta Westling är businesscoach och leder och tränar egenföretagare att uppnå egna mål och förväntade resultat.

Ta hjälp av våra experter! Frågor och svar publiceras i tidningen och på webben. Mejla dina funderingar till experterna@maklarvarlden.se.