En undersökning Hemnet gjort under sommaren visar att nästan var tredje svensk har ändrat preferenser på grund av coronapandemin. Trädgård och större boyta är bland sakerna folk helst vill ha, medan det inte längre är lika viktigt att bo centralt.

Av 2500 tillfrågade värdesätter 14 procent trädgård mer än tidigare. Åtta procent vill ha större bostadsyta, vilket möjligen hänger ihop med de sju procent som värdesätter möjligheten till ett hemmakontor högre nu än tidigare.

KÄLLA: Hemnet

Samtidigt menar sex procent att centralt läge förlorat i betydelse.

– Det har varit tydligt att coronapandemin har påverkat bostadsmarknaden på många olika sätt. Vi har sett kraftiga svängningar i prisförväntningar, utbud och säljvolymer. Men det är också intressant att se att den nya situationen har påverkat vad vi värdesätter i en bostad. Även efter att pandemin lägger sig kan vi förvänta oss att fler kommer att arbeta hemifrån och det är intressanta insikter att ta hänsyn till för exempelvis de som utformar framtidens boende, säger Hemnets talesperson Staffan Tell i en kommentar till undersökningen.

KÄLLA: Hemnet