Som jag ser det är det en konkurrensfördel gentemot andra mäklarfirmor att ha Wint, eftersom vi får så mycket mer tid över att lägga på vår affär, säger Cliff Magnusson, franchisetagare på HusmanHagberg i Kungälv.

Han och hans mäklarkollegor har använt den digitala bokföringstjänsten Wint sedan i september 2019 och ser redan många vinster med samarbetet.

När den automatiserade bokföringstjänsten Wint för några år sedan fick sin första mäklarbyrå som kund insåg man snabbt att det fanns många administrativa moment som skulle kunna effektiviseras och automatiseras i mäklarnas värld.

Man började därför fila på lösningar och integrationer för att kunna automatisera bokföring, betalningar, löner och deklarationer för hela mäklarfirman samt hanteringen av handpenningar för den enskilda mäklaren.

Fler än 100 nöjda mäklarkunder

Idag har Wint över 100 mäklarfirmor som kunder och mångdubbelt fler mäklare som använder tjänsten. En av kunderna är HusmanHagberg-kontoret i Kungälv där Cliff Magnusson är en av tre franchisetagare. Han vittnar om att Wint bidrar med en markant skillnad i effektivitet och tidsbesparing jämfört med deras tidigare redovisningsbyrå.

Tack vare Wints integration mot VITEC slipper nämligen mäklarna hantera handpenning och provision manuellt. Wint och VITEC kommunicerar sömlöst, så när en bostad är såld behöver mäklaren bara ange försäljningen i VITEC så finns informationen också per automatik i Wint. Därefter stämmer Wints system automatiskt av med banken för att säkerställa att handpenningen blir betald i tid.

När summan finns på kontot får mäklaren en notis i sin Wint-app och behöver bara granska och godkänna. Sedan ser Wint till att säljaren får sin andel av köpesumman på sitt konto och att mäklarens provision hamnar där den ska. Färdigräknat, smidigt, automatiskt och framförallt tidsbesparande för den enskilda mäklaren, som kan fokusera på sin nästa försäljning.

Läs mer: så fungerar Wint för fastighetsmäklare

Sparar många timmar i månaden

– På så sätt är Wint supersmidigt för våra mäklare. Men även jag som ägare får en väsentligt mycket enklare vardag. Förr satte jag papper i pärmar och körde dem till bokföringsbyrån i slutet av månaden. Nu öppnar jag inte ens mina egna fakturor. De går direkt till Wint, berättar Cliff och fortsätter:

– Jag får bara ett meddelande i systemet om att kolla så att allt med fakturan stämmer och när jag godkänt så löser Wint betalningen åt mig. Likadant med löner, momsdeklarationer och det mesta annat. Sammantaget blir ju det många timmar som jag slipper lägga på att arbeta praktiskt med ekonomin – och framförallt många timmar som jag slipper tänka på den.

”Dina anställda kommer att älska det”

– På det stora hela är vi så nöjda med Wint att jag helst inte skulle vilja rekommendera det till någon annan mäklarfirma – åtminstone ingen annan i Kungälv, skrattar Cliff och utvecklar:

– För vår del blir det ju en konkurrensfördel att använda Wint eftersom vi sparar så mycket administrationstid som vi istället kan lägga på vår affär. Den vill jag ju inte att konkurrerande mäklare ska ha. Men inom HusmanHagberg rekommenderar jag det ofta och till alla jag pratar med. Vardagen blir enklare, du kan se din resultat- och balansräkning i realtid och dina anställda kommer att älska det. Vad finns det att tveka på?, avslutar han.

Läs mer om hur Wint förenklat vardagen för Cliff Magnusson och hans kollegor i Wints business case, eller gå vidare till wint.se för att läsa mer om hur Wint kan effektivisera din verksamhet genom automatiserad bokföring.