För ett år sedan var Therese Jarmunger ny mäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling. Vad har hänt sen dess?

Therese Jarmunger

Hej igen! Jobbar du kvar?
– Ja. det gör jag. Jag jobbar kvar som fastighetsmäklare på Erik Olsson fastighetsförmedling.

Du startade som ambassadör på Erik Olsson, innan du blev mäklare. Hur var det?
– Det var roligt och ett bra sätt att komma in och lära känna mäklarna på företaget redan innan jag själv började som mäklare.

Vad gjorde du innan du blev mäklare?
– Jag jobbade som säljare och biträdande butikschef på Rituals Cosmetics.

Hur har coronaviruset påverkat ditt mäkleri? 
– Än så länge inte jättemycket. Hittills är det några möten som blivit avbokade på grund av att säljarna känt sig hängiga, men inte mer än så.

Temat i vårt förra nummer var Hållbart med tanke på miljö och klimat. Hur tänker du kring det som mäklare?
– Jag tycker att man ska försöka tänka på det och göra så gott som man kan även i vårt yrke. Det kan vara allt ifrån att man kör med digitala prospekt istället för papperstryckta, minska sina utskick eller göra dom digitala, och så vidare.

Om du skulle jobba som nåt annat, vad skulle det i så fall vara?
– Svår fråga. Jag skulle gärna vilja hålla mig kvar inom försäljningsbranschen.

Hur lång tid tar en visning och hur kan förberedelserna se ut?
– Det beror på vad det är för typ av visning. Är det en förhandsvisning så tar det cirka trettio minuter men våra söndagsvisningar håller på i fyra timmar. Jag gör i ordning allt någon timma innan jag behöver åka och förhandsvisningen börjar och ser till så att jag har det material som behövs för varje lägenheten och visning. Jag ser alltid till att vara påläst och ha gått igenom både årsredovisningen och annan viktig information innan så att jag ska kunna ge ett bra intryck till spekulanterna och all information som dom behöver.

Roligaste frågan du fått på en visning?
– Man får höra mycket roliga saker men det är svårt att minnas allt. Men en sak som jag minns var att någon frågade om det var stambytt när vi stod inne i en nyproduktions lägenhet.

Var bor du själv?
– Jag bor i Gröndal.

Vad gör du om tre år?
– Som jag ser det nu så är jag kvar i branschen, antingen som mäklare eller förhoppningsvis som franchisetagare.