Mäklare har fler frågor än någonsin till bostadsjurister nu under coronakrisen. Frågorna handlar mycket om hur man gör när någon avlider mitt i en bostadsaffär, men också om sjukdom, arbetslöshet och andra problem som kan uppstå.

Hos Svensk Fastighetsförmedling säger man att de ser ett rekordtryck på bostadsjuristerna.

– Nu ägnar vi en stor del av våra dagar åt att ge rådvigning för att vägleda kunder. Det är otroligt många som hör av sig nu med frågor som har med pandemin att göra, säger chefsjuristen Elina Schönnings i ett uttalande.

De har också bland annat av denna anledning startat upp sin ”mäklar-tv” Mäklarvärlden skrivit om tidigare.

Här finns svar på några av de frågor som dykt upp hos Svensk Fastighetsförmedling.

Också Mäklarsamfundet har märkt av ökade frågor, och har här gjort en sammanställning av de vanligaste.