Visionsbild: AIX Arkitekter/Järfälla kommun

Nu har avtalet mellan Järfälla kommun och Veidekke Eiendom blivit klart, vilket innebär att ytterligare ett område i det expansiva Barkarby är klart för att bli stad.

Denna gång är det industriområdet i Veddesta som ska förvandlas till ”en upplevelserik stadsmiljö”, som det heter i pressmeddelandet.

Totalt ska det byggas sju kvarter som omfattar 104 000 kvadratmeter fördelat på 1200 bostäder – huvudsakligen bostadsrätter – hotell, kommersiella lokaler och förskola i området.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att få utveckla Veddesta industriområde tillsammans med Järfälla kommun. Det finns en oerhört stor potential i området och vi är övertygade om att läget, i kombination med de nya kommunikationsmöjligheterna, kommer att bidra till att vi kan skapa en stadsmiljö som blir intressant för hela Stockholmsregionen, säger Mårten Othérus, affärsutvecklingschef på Veidekke Eiendom i en kommentar.

Det formella beslutet om godkännande tas i Järfälla kommunfullmäktige 11 maj, och sedan hoppas de kunna byggstarta hösten 2020.