Jenny Persson, chefredaktör

I förra numret började ledaren med de klämkäcka raderna: ”Håll i hatten vi har sparkat igång 2020”. Föga kunde jag ana då vilka utmaningar som skulle komma. När det här skrivs är det kris i stora delar av världen, och det på grund av ett virus. Om läkare och forskarna har rätt kommer det dessutom följa flera sådana här virus inom en inte allt för lång framtid. Med de upplyftande orden vill jag säga att det gäller att dra så många lärdomar vi nu kan, för att kunna navigera säkrare nästa gång.Vi har pratat med några branschaktörer om hur branschen kommer att påverkas, läs påsidorna 4-7.

Även om en stor del av all information som pumpas ut just nu handlar om Corona och allt som följer med nedstängda skolor, städer och till och med länder så fortsätter vardagen – tack och lov för det.En konsekvens vi ser är att digitaliseringen ökar tempot, för nu måste vi helt enkelt. Branschen var snabb med att hitta nya lösningar och använda mer teknik för att kunna fortsätta göra säkra förmedlingar. Och den utvecklingen kommer fortsätta, hur mycket det kommer påverka branschen på sikt får vi se – som Erik Olsson, grundare av Erik Olsson Fastighetsförmedling, säger ”det enda man vet om framtiden är att den är osäker”.

Men det blir inte bara kriser i det här numret, vi har varit på gala och du kan läsa allt om Guldhemmets vinnare på sidorna 12-17, rapport från Mäklardagen i Gävle som i år firade 20, och vår digitala intervju handlar just om digitala visningar.

Önskar dig en god läsning och hoppasatt vi ridit ut den värsta stormen när vi är tillbaka med nästa nummer i maj!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.