BILD: Blocket/Elite Hotels

Hotellkedjan Elite Hotels har slagit sig ihop med Blocket Bostad för att satsa på månadsboende. Tanken är att fylla tomma hotellrum och rädda hotelljobb nu när få reser någonstans ens inom landet.

Rummen och sviterna annonseras ut både via Elite Hotels egna hemsida och på Blocket.

– Vi är väldigt glada över det här samarbetet som vi hoppas får effekter på flera håll. Vi har fantastiska hotell och hotellrum som står tomma och som vi nu hoppas ska fyllas av nya hyresgäster samtidigt som vi räddar våra medarbetares jobb, säger David Halldén, vd på Elite Hotels, i ett uttalande.

Det som ingår i rummen är det som vanligtvis brukar ingå på ett hotell – eget minikylskåp, tv, städning – i detta fall dock veckovis – gym och wifi. Tillval är frukost, tvätt- och rumsservice.

– Coronaviruset har kommit att påverka hela vårt samhälle och många branscher har det tufft just nu med permitteringar som följd. Jag tror att vi kommer att se flera exempel på den här typen av spännande samarbeten, säger Blockets vd Pernilla Nissler.

Priserna börjar på 7995 kronor per månad, vilket blir drygt 270 kronor per natt, och fortsätter därifrån uppåt beroende på stad och storlek. Rummet måste hyras i minst en månad med start senast 1 juli. Erbjudandet gäller fram till strax efter årsskiftet.

Elite har 39 hotell runtom i Sverige.

Läs mer här och här.