…Jonas Uhlbäck, som blev bästa mäklare på Husman Hagberg i mars trots coronakrisen, och dessutom slog personligt rekord.

Jonas Uhlbäck. BILD: Husman Hagberg

Hur ser rekordet ut, berätta!
– Det är ett rekord i en månadsomsättning för mig personligen och för en enskild mäklare på vårt kontor någonsin. Det roligaste rekordet för mig var dock högst månadsomsättning för hela kontoret sedan jag och min kompanjon Magnus tog över för drygt två år sedan.

Hur har du burit dig åt nu när allt är så skakigt?
– Som vanligt ett hårt arbete med en hög tillgänglighet för privatvisningar. Vid förhandlingarna arbetar jag alltid med en stor dos lyhördhet med en enda målsättning: att både mina säljare och köpare ska vara nöjda när de sätter pennan på papperet!

Har det varit något särskilt du ha måst tänka på eller har du kunnat göra som vanligt?
– Flertalet försäljningar är genomförda utanför marknaden genom mitt kontaktnät – vilket känns kul. Den externa marknadsföringen är hygienfaktor i dag. Jag är i dag en etablerad mäklare på vår lokala marknad och jag vet att jag särskiljer mig med mitt kontaktnät och sättet jag arbetar med det på.

Du blev offentligt hyllad av din vd Fredrik Kjell i veckan, hur kändes det?
– Jag har sedan dag ett i kedjan haft en fin kontakt med huvudkontoret och vår vd Fredrik, vilket jag värdesätter högt. Det känns kul att tillhöra en kedja som uppmärksammar individuella prestationer!

Vad tror du om den närmaste framtiden, blir det svårare?
– Om något blir svårare är en definitionsfråga. Jag tror inte det blir svårare. Affärer kommer fortsätta att göras, man får bara anpassa sitt arbetssätt efter den aktuella marknaden.

Och till sist, hur ska du toppa det här nu då?
– Mina individuella mål är sekundära i dag, i jämförelse med i början av min mäklarkarriär. Mitt stora fokus nu ligger på att få hjälpa mina anställda att utvecklas och lyckas. Ingen är gladare än jag om någon annan av gänget på kontoret slår mitt nuvarande rekord!