BILD: Skandiamäklarna

Skandiamäklarna i Täby norr om Stockholm har fått en nystart genom de nya franchisetagarna Jan-Erik Claesson och Simon Palmqvist. Båda har bott på samma gata som kontoret ligger på, om än i olika skeden av livet.

– När vi hittade varandra via en lokal företagsmäklare skrattade vi gott åt att kontoret ligger på samma gata som vi båda har bott på. Eftersom ingen av oss ville ta över Täbykontoret själva, utan först när vi hittade varandra, ser vi det också som ett tydligt tecken att vi tillsammans ska genomföra den här nystarten för verksamheten, säger Jan-Erik Claesson.

Den tidigare franchisetagaren Åsa Johansson jobbar kvar som mäklare, och dessutom har de en assistent i form av kontorshunden Frank som nosar upp kunder åt firman.

Utöver dessa jobbar också juristen Maria Svärd Claesson på kontoret.

– Under 2020 ska vi komma på plats och vi hinner kanske rekrytera en kompetent och erfaren mäklare till innan året är slut. Inom fem år räknar vi med att vara fem-sex mäklare, omsätta minst tio miljoner och vara en av tre mäklare som är top-of-mind i Täby, säger Simon Palmqvist.