Nu är centrala Norrköpings enda kvarvarande trähus från 1750 till salu, och det har lockat besökare till Hemnet. Huset, som är 40 kvadratmeter stort med en lika stor biyta, ligger i ett område med höghus och var en gång i tiden tjänstebostad.

BILD: Östgöta fastighetsmäkleri

Eftersom det är det enda huset kvar i sitt slag är det strikt reglerat vad den boende får göra. Till exempel måste tidstypiska detaljer återskapas vid eventuell skada, och all typ av ombyggnad måste följa riktlinjer från kommunens bygglovsavdelning.

BILD: Östgöta fastighetsmäkleri

När huset, som heter Forstéenska gården, var ungt låg det i utkanten av Norrköping och hörde till Holmens bruk. Invandrad arbetskraft som jobbade på Kvarnholmen inhystes där varför området kallades Tyskbacken.

BILD: Östgöta fastighetsmäkleri

Tomten, som är 313 kvadratmeter stor, omringas av huset, ett uthus, en bergvägg och en vanlig gata.

BILD: Östgöta fastighetsmäkleri

– Det finns verkligen inget liknande hus som sålts, så det ska bli riktigt spännande att se vad slutpriset blir, säger ansvariga mäklaren Jimmie Spångtorp på Östgöta fastighetsmäkleri till Hemnet.

Utropspriset är 700 000 kronor.

Läs mer och se alla bilder här.