Mats Olander har i tio år haft en framgångsrik karriär som säljare av nyproducerade fastigheter. Nu är han redo för nya utmaningar. Målet är att bli en av Sveriges bästa fastighetsmäklare och då är FEI det självklara utbildningsvalet.

FEI känns modernt jämfört med högskolan. Att bli fastighetsmäklare är en dröm jag alltid haft men som först nu blir av, säger Mats Olander.

I februari 2019 påbörjade 42-åriga Mats Olander en ny resa i livet, när han började studera till fastighetsmäklare på FEI.

– Att läsa vidare är en dröm som alltid funnits men som jag inte tagit tag i. Nu var läget perfekt. Jag har arbetat med många olika typer av säljjobb och gjort karriär, nu hoppas jag göra samma framgångsrika resa på mäklarbyrån Urban by Eklund Stockholm New York.

Företaget Urban by Eklund Stockholm New York ägs av mäklaren och tv-profilen Fredrik Eklund. En person Mats Olander känner till sedan tidigare och har en positiv bild av. Just ambitionsnivån som finns i Fredrik Eklunds företagskultur är något som lockar.

– Min bild är att här jobbar de främsta mäklarna i Sverige och Skandinavien. De är inte en mäklarbyrå i mängden, de är alltid personligt engagerade vilket känns väldigt häftigt.

En mäklare ska tillgodose både säljarens och köparens legala behov. Det ställer också krav på högre utbildning. Att studera i nära anslutning till näringslivet och möjligheten till nätverkande är FEI:s största fördelar enligt Mats.

– Lärarna är verksamma jurister, företagsledare, ekonomer och fastighetsmäklare, kopplingen till näringslivet gjorde FEI till ett självklart val. De som studerar är i blandade åldrar och har olika bakgrunder, men alla har ambitiösa mål och vi hjälper varandra, säger Mats.

Fakta: Mats Olander

Ålder: 42 år.
Bor: I Stockholm och Fagersta.
Tidigare arbeten: Olika typer av säljjobb, hotell- och restaurangjobb samt deltidsbrandman. Senast säljare av nyproducerade fastigheter.

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Utbildningen ges på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante (Spanien) eller på distans.