Stina Behrman, 47 bytte bransch och utbildade sig till fastighetsmäklare på FEI. Redan ett år efter examen blir hon nu delägare på mäklarbyrån Askengren i Kungshamn.

Ledarrollen och entreprenörskapet har varit en självklarhet genom hela mitt yrkesliv. Tack vare FEI:s utbildning kunde jag få användning av min kompetens och samtidigt ta mig an nya utmaningar, säger Stina Behrman.

I 20-årsåldern jobbade Stina som mäklarassistent i Kungshamn. Men i stället för att fortsätta som fastighetsmäklare valde hon att resa världen över för att sedan jobba inom hotell- och restaurangbranschen som egenföretagare. Nu, vid 47 års ålder, har hon valt att lämna det senaste jobbet som butikschef på Systembolaget.

Genom föreningslivet och kontakter fick hon frågan från Askengren Fastighetsmäklare om att börja jobba där. De ville också att hon tillsammans med de två andra på plats skulle bli delägare. Då presenterades FEI:s upplägg där hon kunde fortsätta arbeta parallellt med studierna samt studera på distans. Nu har hon läst klart Fastighetsmäklare 120 hp och ska bli delägare på mäklarbyrån.

– Jag ville gå vidare från mina ledarroller som anställd till att bli företagare igen. Min ambition är att fortsätta utvecklas hela livet. Då behöver man hitta ett jobb som passar för det. Jag valde FEI bland annat för att de har ett gott rykte, säger Stina.

Med två barn, man och jobb som chef var en klassisk högskoleutbildning inte ett realistiskt alternativ. Hon beskriver FEI som ett friare sätt att plugga samtidigt som man arbetar.

– Det är svårt att sluta på ett jättebra och välbetalt arbete. Det är svårt för många att byta yrke mitt i livet, därför tror jag FEI:s utbildningsmodell och uppdragsutbildningar kommer öka i framtiden. Man kan själv välja i vilken takt man studerar vilket har passat mig bra.

Stina spenderade studietiden både hemma via FEIFLEX och på plats i FEI:s lokaler i Göteborg.

– Jag uppskattade verkligen stödet jag fick från de som arbetar i Göteborg. Det kändes också skönt att det var studenter i alla möjliga åldrar, både yngre och äldre än mig.

I vintras började hon jobba på Askengren Fastighetsmäklare som Fastighetsmäklare.

– Vårt mål är att vara bäst på kusten, men inte att vara störst. Good enough håller inte här, det viktigaste är att vi gör ett riktigt bra jobb.

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare. Utbildningen ges på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alicante (Spanien) eller på distans.