Mediantiden för en bostadsrättsförsäljning i Stockholms innerstad sjönk till tolv dagar vecka 12, något som aldrig tidigare hänt.

Det visar ny statistik från Hemnet.

En orsak kan vara stress att komma till snabbt avslut hos både köpare och säljare, eftersom man ännu inte vet något om coronavirusets framtida effekter och möjliga restriktioner.

– Många säljare vill nog få klart affären så snabbt som möjligt på grund av att de inte vet vad som händer framöver, om det blir fler restriktioner och nedstängningar. Då får man hellre klart affären än väntar in något extra bud för att få några tusenlappar till. Vi ser också att budpremierna sjunker, vilket stärker den tesen, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg i en kommentar till siffrorna.

Bostadsannonserna fortsätter att trilla in och mäklarna säger också att det är högt tryck på deras visningar.

– Än så länge klarar sig bostadsmarknaden rätt bra, säljvolymerna hålls uppe och det finns en efterfrågan. Nu handlar utvecklingen mycket om oro och stress, men på längre sikt kommer den ekonomiska utvecklingen att bli viktigare. Kommer de som nu varslats snabbt tillbaka i arbete igen eller blir det en mer strukturell uppgång i arbetslösheten är det avgörande framöver, säger Erik Holmberg.