Jenny Persson, chefredaktör

Håll i hatten vi har sparkat i gång 2020, försäljningspriserna pekar försiktigt upp likväl som antal försäljningar. Mäklaråret rivs igång med kickoffer och prisutdelningar på många arbetsplatser. En lyckad strategi, för när vi firar något vi lyckats med frisätts ”måbra”-hormonet dopamin i hjärnan. Och det hjälper till att skapa goda vanor eftersom det ökar motivationen. För att fira det kan du läsa om några av alla som tilldelats priser i papperstidningen på sidorna 24-26 och under taggen ”Årets” här på hemsidan.

Vad krävs det mer för att nå framgång i sin yrkesroll? Enligt Jonas Kågström, doktor i marknadsföring, ligger en pusselbit i din personlighet. Enligt hans forskning är nämligen den svenska mäklaren snudd på världsunik när det kommer till emotionell stabilitet. Och enligt några av landets mest framgångsrika mäklare och mäklarkedjor handlar det även om att ge rätt förutsättningar till medarbetarna, arbeta hårt och kanske det viktigaste av allt – var sann mot din kund. Även om du har information som kunden inte vill höra.

Allt detta och mycket mer hittar du i tidningen som nu förhoppningsvis nått din brevlåda.

Vi fortsätter att fira och boosta även i nästa nummer med en full rapport från Guldhemmet och alla pristagare. Önskar dig en god läsning och en bra start på 2020!

Jenny Persson, chefredaktör

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.