Halmstad kommun har bestämt sig för att sälja av ett tjugotal fastigheter, och anlitar mäklare för att hjälpa till.

Bland det som ska säljas finns en gammal skola i Mahult, ett kommunhus i Eldsberga och en villa i Steninge.

Mahult gamla småskola. BILD: Halmstad kommun

Inköpen har genom åren handlat antingen om strategiska markförvärv eller ett plötsligt behov.

– På 1980-talet köptes till exempel ett antal tomställda villor in för att lösa bristen på förskoleplatser inom kommunen. Nu finns det inte behov av dessa lokaler längre och vi kommer att sälja fem villor som fungerat som förskolor eller fritidshem, säger Inge Emanuelsson, tillgångsförvaltare på Halmstadskommun, i en kommentar.

De fastighetsmäklare som fått uppdraget av kommunen är Industri- och fastighetsförmedling samt Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

– Vi har upphandlat mäklare som ska sälja kommunens fastigheter på den öppna marknaden. Mäklaren sätter marknadsmässigt pris enligt normalt förfarande. I första skedet lämnar vi ett tiotal fastigheter till mäklare nu i vår. Under året planerar vi för försäljning av ytterligare åtta fastigheter, säger Inge Emanuelsson.