13 743 bostadsrätter. Så många lägenheter fanns till salu i Sverige i december. Det är en minskning med tio procent jämfört med samma period 2018.

Det visar färska siffror från Hemnet.

– Bostadsmarknaden återhämtade sig under 2019 och det gick snabbare att sälja bostäder. Detta har lett till att utbudet av bostäder till salu har minskat. Det finns en hel del faktorer som talar för att bostadsmarknaden kommer att vara stabil under 2020 och att utbudet kommer att fortsätta minska, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, i en kommentar.

Olikheterna i landet var dock stora. Till exempel i Skåne gick priserna ned med sex procent, medan Stockholms innerstad såg en minskning med hela 30 procent från december 2018 till december 2019.

– Vi har intressanta skillnader regionalt där Stockholm har en betydligt större minskning än resten av landet och de andra storstadslänen. Stockholms innerstad har den största nedgången och eftersom den i någon mån leder utvecklingen kan det skvallra om framtiden för resten av landet, säger Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

KÄLLA: Hemnet