Mäklaren Mithat Bircan la ut på Instagram att han köpt Notar Huddinge och att han varit områdets mest anlitade och rekommenderade mäklare de senaste två åren. Vi tog en koll med Mithat Bircan om detta.

Mithat Bircan. BILD: Notar

På hittamaklare.se ser vi att Mithat Bircan jobbar på Notar och är registrerad mäklare sedan i början av förra året. I skrivande stund har han fått in 23 rekommendationer från säljare under det senaste halvåret och har utmärkelsen Säljarfavorit sedan november 2019. Mithat Bircan har haft 29 försäljningar det senaste halvåret. Försäljningarna har gällt lägenheter och motsvarar ett värde på 60 460 000 kronor.

Hej, Mithat Bircan! Du är enligt hittamaklare.se Huddinges mest rekommenderade och mest anlitade bostadsrättmäklare. Hur bär du dig åt för att vara på topp? Berätta också kort hur en arbetsdag kan se ut.

En vanlig arbetsdag börjar med att jag försöker bli klar med allt administrativ jobb innan lunch. Efter lunch är kunderna bättre på att svara och då försöker jag dra in/stänga affärer. Jag har en hög aktivitetsnivå där jag håller min marknad ”varm” hela tiden. Vi pratar om cirka 30-40 samtal om dagen med kunder.

Du har köpt Notar Huddinge. Hur funkar det?

Det har varit en dröm att äga eget mäklarkontor och nu har jag lyckats med det. Det har fungerat strålande och vi har fått en bra start på Notar. Alltid extra kul när jag och min kompanjon Eddie Can får styra och ställa som vi vill. Vi har ett unikt arbetssätt och det gillar våra kunder.

Hur många är ni på kontoret?

Vi är två mäklare och en mäklarassistent. Men det är ett par mäklare på ingång. Vi måste bara bestämma vem som passar bäst i vårat team, haha.

Är du en lagspelare eller gillar du helst att köra solo?

Jag är sjukt tävlingsinriktad och älskar att ligga på topp. Mycket fokus har legat på mig själv, men nu gäller det att dela med sig och lära andra. Speciellt som chef.

Vad är det för objekt i ditt område som gäller just nu?

Huddinge kommun är så stort och det är väldigt varierande beroende på tid och efterfrågan. Det finns inte direkt någon typ av bostad som är mer populär än någon annan. Men jag upplever att vi har fler ”spekulanter” på lägenhetsvisningarna.

Hur ser den typiska Huddingekunden ut?

Jag skulle säga att alla kunder är väldigt olika och har olika önskemål, men att alla i slutändan ändå vill ha bäst betalt. Då har de kommit rätt kan jag säga, haha.

Hur ser du på dina konkurrenter i området. Hur ”farliga” är de?

Jag upplever att vissa konkurrenter är riktigt trötta och andra lite hungrigare. Ingen ”farlig” konkurrent direkt, men jag vet att de upplever oss som en ”farlig” konkurrent. Snart tar vi över.

Vad gjorde du innan du blev mäklare och varför ville du bli just mäklare?

Jag har haft flera olika jobb, men senast så jobbade jag som trafiklärare inom bil och MC. Där handlar det mycket om kundkontakter och förtroende. Men affärer har alltid varit intressant för mig, så när jag fick den möjligheten tog jag den.

I det här numret är MäklarVärldens tema trenderna i branschen. Vilka trender ser du är på gång?

Jag har faktiskt ingen koll på vilka trender som finns eller är på gång, men en trend som är på väg in är att fler kunder i Huddinge kommer anlita oss på Notar.

Vad gör du om tio år?

Om tio år äger jag och Eddie Can 3-4 mäklarkontor, förhoppningsvis inom Notar.