”Bäst påläst vinner, förberedelserna är A och O!”

För ett år sedan berättade vi att Ida Pellikka var ny mäklare på Notar i Täby. Vad har hänt sedan dess?

Ida Pellikka.

Hej igen! Vad har hänt och hur har det gått? 

Oj, det har hänt mycket! Det har varit ett intensivt första år med mycket jobb men det har också resulterat i många roliga uppdrag. Fått förtroendet att hjälpa till att förmedla allt från mindre ettor av förstagångssäljare, till större fastigheter och fritidshus, vilket känns jättekul!

Vad gjorde du innan du blev mäklare?

Efter jag la idrotten och skidorna på hyllan så visste jag väldigt snabbt vad jag ville göra, så hösten efter studenten flyttade jag till Gävle och pluggade till mäklare. 

Just det, jag såg att du varit alpin elitidrottare och fotbollsspelare. Är detta erfarenheter som du har hjälp av i mäklarjobbet. Hur i så fall? 

Wow, bra research! Ja, det stämmer. Jag tror att det är erfarenheter som är jättevärdefulla för mig. Jag har tagit med mig min enorma vinnarskalle och gör aldrig något halvdant, jag har alltid jobbat efter högt uppsatta egna mål, som även driver mig framåt i yrket.  

Temat i detta nummer är trender i branschen. Vad ser du för trender som är på gång inom ditt yrke? 

Mäklarbranschen genomgår precis som många andra branscher förändringar vad gäller digitalisering. Jag tycker också att vi uppmärksammar ett annat miljötänk.

Om du skulle jobba som nåt annat, vad skulle det i så fall vara?

– Oj, bra fråga, det finns så många intressanta yrken men rekryteringsbranschen tycker jag verkar spännande.

Hur lång tid tar en visning och hur kan förberedelserna se ut?

Mina visningar brukar vara 45 minuter men självklart håller jag dörrarna öppna lite längre ibland om det är någon som kommer tidigt eller sent. Bäst påläst vinner, förberedelserna är A och O! Jag vill briljera på mina visningar och ser alla besökare som potentiella kunder.

Roligaste frågan du fått på en visning?

– ”Ingår vinflaskorna i vinkylen?”

Hur bor du själv?

Jag är precis inflyttad i min nya lägenhet, jag är Täbybo!