Lagom tills det nya året börjar öppnar Skandiamäklarna kontor i Portugal. Detta efter att intresset för landet ökat dramatiskt de senaste åren.

Peter Reuterkloo och Anna Svanfeldt. BILD: Skandiamäklarna

Deras etablering sker i samarbete med det lokala svenskägda Portugal Property Invest, som då byter namn till Skandiamäklarna Portugal. Därifrån kommer de att förmedla bostäder både i Lissabon och längs Algarvekusten.

– Vi har i dag närmare 100 kontor i Sverige och ett 15-tal i Spanien. På det här sättet kan vi, med en mycket kort startsträcka, etablera oss ordentligt på en ny och väldigt efterfrågad europeisk marknad. Samarbetet med en erkänt duktig och uppskattad lokal aktör innebär stora möjligheter och trygghet för såväl våra kunder som för oss på Skandiamäklarna, säger vd Henrik Olausson i en kommentar.

Franchisetagare blir Peter Reuterkloo, i dag vd på Portugal Property Invest, och Anna Svanfeldt.

– Det här är ett samarbete med bara vinnare. Vi får arbeta under ett av Sveriges starkaste mäklarvarumärken, samtidigt som vi får tillgång till Skandiamäklarnas effektiva arbetssätt, verktyg och kontaktnät, säger Peter Reuterkloo.