Förra helgen tog Lagerlöfs Fastighetsmäkleri framtiden vid hornen och livestreamade en bostadsvisning på Rindögatan i Stockholm.

Visningen direktsändes på Facebook och pågick i lite drygt femtio minuter, och har till dags dato setts av över tusen personer.

BILD: Lagerlöfs Fastighetsmäkleri

– Det här kommer att bli hur stort som helst. Det har redan kommit in bud från personer som följde livesändningen, vilket vi ser mycket positivt på. Alla har ju inte möjligheten att fysiskt närvara och då är det bra att det finns minst lika bra alternativ. Man har ju möjligheten att ställa sina frågor direkt till mäklaren via livestreamen, säger mäklaren och vd:n Alexander Yavar som höll i visningen i en kommentar.

Fastighetsbyrån gjorde en omtalad livevisning av en lägenhet i Åre för snart fyra år sedan, men sedan dess har det varit tunnsått. Alexander Yavar säger att han inte hört talas om någon annan som gjort det i Stockholm tidigare.

– Dessutom kan vi faktiskt vara först i Sverige med att livestreama en bostadsvisning via Facebook och Youtube.

Han är övertygad om att konceptet kommer att få spridning.

– Det här ligger i tiden och är dessutom ett bra sätt att minska sitt klimatavtryck, då man kan stanna hemma och ändå vara med på visningen. Livestreamade bostadsvisningar är framtiden.

Se bostadsvisningen i efterhand på Facebook här.