Shahrouz Benisi, jurist och partner. BILD: Nyvå by Löwander & Partners

Nyvå by Löwander & Partners är en ny byrå bildad när Kassem Maatouk och Shahrouz Benisi slog sina påsar ihop med Ulf Löwander och Löwander & Partners.

Maatouk och Benisi hade en vision om att lämna vård- och omsorgsbranschen de verkat i med över 300 anställda för att ge sig in i fastighetsbranschen.

– Jag sökte till fastighetsmäklarprogrammet i första hand men kom inte in, så det fick bli juristprogrammet, säger Shahrouz Benisi, jurist och partner, i ett uttalande.

De menar att den erfarenhet som Löwander & Partners bidrar med efter sina trettio år i branschen tillsammans med duon kommer att kunna nå hela marknaden oavsett ursprung, bakgrund, och ålder.

– Vi känner givetvis till att Helsingborg är en mäklartät stad men vi tror att det finns plats för en ny aktör med fokus på service i världsklass oavsett budget eller boendesituation, säger Kassem Maatouk.

Huvudkontoret på 300 kvadratmeter slår upp portarna 22 november och målsättningen är att skapa en mötesplats för bostads- och affärsintresserade – men också för den som vill ta en kaffe på uteserveringen eller låna ett konferensrum.

– Lagom till invigningsfesten lanseras vår app med digitala prospekt för miljöns skull, målet är att minska vårt avtryck på klimatet men också att förenkla och förbättra kontakten med mäklaren, säger Shahrouz Benisi.