Niklas Jansson blir vd för Boneo

Den sprillans nya bostadssajten Boneo (tidigare Bomero) har skaffat en verkställande direktör.

Han heter Niklas Jansson och kommer senast från ett spelbolag.

Niklas Jansson. BILD: Boneo

Boneo lanserades i oktober med det uttalade syftet att utmana Hemnets monopol på annonsmarknaden för bostäder. Nu går satsningen vidare med rekryteringen av Niklas Jansson, som alltså blir vd med början i januari 2020.

– Med Niklas får vi en erfaren och driven vd, med rätt bakgrund, som kan leda Boneos tillväxt. Hans kunskaper inom digital marknadsföring och affärsutveckling kommer att ha stor betydelse för att fortsätta utveckla en modern, innovativ och kundnära marknadsplats, säger Marcus Svanberg, styrelseordförande i Boneo, i en kommentar.

Niklas Jansson har tidigare bland annat varit nordisk marknadsdirektör på ett spelbolag, varit kommersiell direktör för en bilbytarsajt samt varit delaktig i Blockets expansion utomlands.

– Med en unik inblick i bostadsaffären från såväl kunder som mäklare har Boneo alla förutsättningar som krävs för att fortsätta växa. Jag ser med stor tillförsikt fram emot att tillsammans med mina nya kollegor driva Boneo mot att bli Sveriges självklara och mest kompletta bostadssajt, säger den blivande vd:n själv.