Budgivningen är ett avgörande moment i varje bostadsaffär och kan leda till både stress och oro hos spekulanterna. Mohv inför nu Bank-ID på sina budgivningar för att mildra detta.

– Budgivning kan vara ett nervkittlande moment även för erfarna kunder. Frågor om vilka man budar mot är vanliga. Från och till händer det att någon är orolig för att det är säljaren man budar mot, säger Erica Berg, försäljningschef på Mohv, i en kommentar.

Tanken är att göra upplevelsen både säkrare och bättre och skapa de bästa förutsättningarna för en trygg och god affär, med transparens under hela processen.

– Som ett led i att göra budgivningsupplevelsen säkare och samtidigt mer transparent, är det självklart för Mohv att välja Hemnets tjänst med legitimerad budgivning. Tjänsten innebär i praktiken att kunden legitimerar sig via mobilt Bank-ID både vid budgivning och intresseanmälan. Vårt mål är att alla våra spekulandet ska legitimera sig, säger Erica Berg.