För ett år sedan var Dominic Toth ny mäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling i Lund. Vad har hänt sedan dess?

Fastighetsmäklaren Dominic Toth på väg till en visning. BILD: Privat

Hej igen! Hur har det gått?

Det har gått kanon, när jag började på Erik Olsson Fastighetsförmedling i Lund, med mina två kollegor från vår gamla firma, hade vi bara cirka 3 procent marknadsandelar men har nu jobbat upp oss till stabila 10-12 procent. Vi växer så det knakar och ser fram emot att etablera oss ännu mer samt bli fler härliga medarbetare.

Vad gjorde du innan du började där?

Jag jobbade på en annan firma här i Lund som fastighetsmäklare, dock kände jag att jag var redo för nästa steg i karriären och kom därför över till Erik Olsson Fastighetsförmedling där jag nu är partner och fastighetsmäklare.

Temat i detta nummer är digitaliseringen. Hur ser det ut på den fronten för dig?

Jag tycker vår kedja ligger i framkant när det kommer till digitalisering, både i form av hur vi får fler lead och säljare men även i hur vi jobbar för att hitta fler köpare för att kunna leverera höga slutpriser till våra kunder.

Hur funkar det att nå de kundgrupper som inte är så digitala?

Vi jobbar med olika kanaler, både digitala och analoga. Jag känner att med Erik Olsson-metoden så når vi större delen av marknaden, aktiva som passiva spekulanter.

Om du skulle jobba som något annat, vad skulle det i så fall vara?

Svår att säga, antingen affärsjurist då jag gillar juridik eller krögare för att få utlopp för min sociala personlighet.

Hur lång tid tar en visning och hur kan förberedelserna se ut?

En ”vanlig” kvällsvisning brukar vara cirka 30-45 minuter men vi jobbar även med fyratimmarsvisningar på söndagar för att undvika visningskrockar. Förberedelserna är att packa visningpåsen med all nödvändig dokumentation och att i bilen på väg till visningen lyssna på bra musik för att vara på toppenhumör när spekulanterna kommer, det är alltid trevligare att möta någon med ett stort leende på läpparna.

Roligaste frågan du fått på en visning?

När jag sålde ett hus frågade en spekulant ifall det fanns något de borde känna till, jag berättade det jag visste samt visade frågelistan. Därefter säger kunden ”Du, här står inget om spöken, har säljaren sagt något om att det spökar här i huset?” Var inte riktigt beredd på den frågan så det tog några sekunder innan jag svarade, haha.

Hur bor du själv?

Jag bor i en bostadsrätt i Lund – nära till kontoret, skönt att slippa pendlingen till jobbet.