Svenskarna är som tokiga i bostäder. Det visar sig inte minst genom att Sveriges dominerande bostadssajt Hemnet toppar en internationell lista över besöksantal.

BILD: Hemnet

17 miljoner besök på sajten i september räknas om till 1703 per 1000 invånare – vilket bräcker alla andra länder med i analysföretagen Similarweb och AIM Groups mätning.

Som jämförelse kommer Nederländerna på andra plats, och deras största bostadssajt Funda drar 1459 per 1000. Australiska sajten Realestate kommer trea med 1404.

– Det är roligt att sätta svenskarnas bostadsintresse i ett internationellt perspektiv. I Sverige identifierar sig många med sitt boende och känner en stor stolthet över det egna hemmet, säger Hemnets vd Cecilia Beck-Friis i en kommentar.

Hon menar att frågan om var och hur man bor och vart priserna är på väg ofta bland det första som kommer på tal i sociala sammanhang hos oss.

– Detta i kombination med att Sverige ligger långt fram i den digitala utvecklingen bidrar sannolikt till att Hemnet hamnar i topp när det gäller bostadssurfande.

KÄLLA: Similarweb/AIM Group/Hemnet