Våning på Strandvägen dyrast i landet

En fyrarummare på Strandvägen var dyrast i landet under augusti och september, rapporterar Hemnet.

Lägenheten tingade ett kvadratmeterpris om 215 054 kronor och slutsumman blev 60 miljoner kronor.

BILD: Arild Vågen/Wikimedia Commons

Det ovanliga med det är att lägenheten är så stor – oftare är det i de mindre lägenheterna kvadratmeterpriserna springer iväg. Det kan man till exempel konstatera genom andraplatsen på listan – en sjutton kvadratmeter stor etta på Sibyllegatan som gick för 152 941 kronor kvadratmetern.

– De som sticker iväg är ofta små men har en relativt praktisk planlösning så att man ändå kan bo där. Har de sedan charm och karaktär är det också något som bidrar, säger Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet, i ett uttalande

Detta märks också i Göteborg och Malmö där 23 kvadrat på Vegagatan, och 20 på Sundspromenaden, toppar listan med 106 522 respektive 71 250 kronor kvadratmeter.

– Det finns en överslagsberäkning soml säger att kvadratmeterpriserna är ungefär 50 procent högre i Göteborg jämfört med Malmö, och att priserna i Stockholm sedan är 50 procent högre än i Göteborg. Den stämmer ganska bra, det är olika förutsättningar på de olika marknaderna, säger Staffan Tell.