Namnkunnig jury utser Guldhemmets vinnare

Björn Wengse, Jenny Persson, Jenny Stenberg, Staffan Tell och Cecilia Beck-Friis.

Den 5 mars 2020 är det premiär för Guldhemmet, galan som uppmärksammar landets fastighetsmäklare och bostadsutvecklare och hyllar branschens främsta profiler och starkaste insatser. Nu presenteras juryn som ska utse de prestigefyllda priserna.

Juryn som utser Guldhemmets vinnare består av:

  •  Catharina Elmsäter-Svärd​, vd Sveriges Byggindustrier
  •  Emma Jonsteg​ vd Utopia Arkitekter
  •  Lena Malm,​ tidigare vd Fastighetsnytt
  •  Jenny Persson,​ ansvarig utgivare för Mäklarvärlden
  •  Jenny Stenberg, ​vd för Fastighetsmäklarförbundet
  •  Björn Wellhagen,​ vd för Mäklarsamfundet.
  •  Cecilia Beck-Friis​, vd på Hemnet
  •  Staffan Tell​, pr-chef på Hemnet

– Vi är mycket glada och stolta över att presentera Guldhemmets fantastiska jury. Våra representanter har omfattande erfarenhet och djup expertis inom sina respektive områden, och kommer att vara värdefulla i arbetet med att utse bostadsbranschens främsta profiler och starkaste insatser, säger ​Cecilia Beck-Friis, ​vd på Hemnet.

Totalt kommer tio priser att delas ut; nio mäklarpriser och ett bostadsutvecklarpris. Mäklare kan nominera sina favoriter till kategorierna Årets Mäklarkontor, Årets Mäklarpersonlighet, Årets Stjärnskott, Årets Mäklarassistent och Årets Innovatör. Utöver det kommer ett antal prestationspriser delas ut som baseras på Hemnets andelsstatistik. Nomineringarna för mäklar- och bostadsbranschen är öppna till och med den sista december.

Letar förebilder

– Tanken är att galan inte enbart ska fokusera på försäljningssiffror och finansiella resultat vilket ofta hamnar i fokus i en resultatdriven bransch. Guldhemmets hjältar kan stå ut på andra sätt och i juryn kommer vi att leta efter förebilder och innovationer som tar branschen in i framtiden, säger Cecilia Beck-Friis vidare.

MäklarVärldens ansvarige utgivare, Jenny Persson sitter med i juryn som ska utse vinnarna i de nio kategorierna som delas ut till några av landets alla mäklare.

– Det känns väldigt hedrande att få vara med i den allra första juryn nu när Hemnet satsar på en gala för att en hårt arbetande bransch. Jag ser fram mot arbetet att vaska fram vinnarna ur de bidrag som kommer in.

Läs mer och nominera här:

Maria Forsström
Som varandes journalist i över 20 år är jag i jämförelse färsk i mäklarbranschen - sedan hösten 2018 är nöjet att arbeta med Mäklarvärldens webb mitt. Det finns alltså mycket kvar att lära. Jag får dock hela tiden nya insikter i den fascinerande, och ibland frustrerande, bostadsbransch som alltid är i rörelse.