Ny tjänst värderar bostaden över tid

BILD: Booli

Nu lanseras en ny tjänst för den som vill hålla koll på sin bostads värde över tid.

Booli och Hittamäklare menar att en statistisk värdering – som man redan kan få på Boolis hemsida – aldrig kan ersätta en värdering gjord av mäklare. Därför släpper de nu denna tjänst som erbjuder dessa i kombination.

– En mäklare som varit hemma hos dig och kan din lokala marknad är den som är absolut bäst lämpad att sätta ett värde på din bostad, säger Matilda Adelborg, pressansvarig, i ett uttalande.

Tanken är att mäklarens värdering sedan läggs in i Boolis och Hittamäklares system. Sedan får kunden en automatisk uppdatering via mejl en gång i månaden med det aktuella värdet, utifrån vad som hänt på den lokala marknaden.

– En träffsäker statistisk värdering är svår i områden där det inte säljs så mycket. Det här är ett sätt att hålla koll på värdet på din bostad på ett smidigt sätt eftersom det automatiskt justeras efter priserna på det som säljs i ditt område, säger Matilda Adelborg.

För att få den månatliga värderingen ska det alltså till att bjuda hem en mäklare och be om en Boolivärdering.