Ny sajt för nyproduktion på gång

Nyproducerade bostäder i hela Sverige. Det är målet för kommande sajten Bonytt, enligt ett pressmeddelande.

De kallar sig en digital marknadsplats för den som är på jakt efter ett nytt, i ordets alla bemärkelser, hem. Förutom nyproduktion ska det även finnas planerade bostadsprojekt på Bonytt.

– Vi vill göra det enklare att hitta det perfekta boendet, oavsett om du letar efter en ny bostad just nu eller på sikt. Somliga kommer att besöka Bonytt för att hitta sitt drömboende och slå till på dagen, medan andra exempelvis går in för att få inspiration och planera framtiden tillsammans med sin partner, säger Tobias Hammarstrand, en av grundarna, i pressmeddelandet.

Bonytt har sin bas i Nyköping och startades av den i staden etablerade mäklaren Dayroush Delfi, som också är vd och en av fem delägare. Han menar att det finns behov av sajten på dagens marknad.

– Tidigare såldes många objekt redan vid säljstart eller inom några dagar. Nu har vi en tuffare marknad och jag upplever att det har blivit betydligt svårare för fastighetsmäklare och bostadsutvecklare att få sålt bostäder. Ett skäl är att man inte når ut till alla potentiella köpare genom de kanaler som erbjuds i dag. Därifrån fick jag idén att skapa en renodlad marknadsplats för endast nyproduktionsbostäder, säger han.

Nischen, menar han, kommer att erbjuda mäklare större träffsäkerhet eftersom annonserna riktar sig mot en specifik målgrupp.

– Det kommer att gå både enklare och snabbare för dem att hitta rätt köpare. Därigenom blir det också mer kostnadseffektivt, säger Dayroush Delfi.

Sajten lanseras i början av oktober och hittas på Bonytt.se.