Mohv tar moppen

Mäklarfirman Mohv har bestämt sig för att parkera bilen till förmån för eldrivna mopeder.

Satsningen ska spara både tid, miljö och pengar till parkeringsböter.

– På Mohv var vi en uttalad strategi att vara okonventionella och nytänkande i allt vi gör. Under en längre tid har vi letat efter en samarbetspartner som kan erbjuda oss ett transportalternativ som svarar upp mot den ambitionen, säger Jonas Petersson, vd på Mohv, i ett pressmeddelande.

Det resulterade i ett samarbete med Vässla, som har eldrivna mopeder med bärbara laddbara batterier.

– Mäklare spenderar en stor del av sin tid ute på vägarna, till och från visningar och kundmöten. Vi ville göra det möjligt att komma ut till våra kunder så fort som möjligt, med så lite miljöpåverkan som möjligt. När vi träffade teamet från Vässla kände vi att våra värderingar och ambitioner var desamma, säger Jonas Petersson.

På Vässla säger tillväxtchefen Dan Svensson att Vässla och Mohv passar löjligt bra ihop.

– Båda är relativt unga företag som attraherar urbana och medvetna kundgrupper. Vårt mål är att hjälpa så många som möjligt att spara tid i sin vardag.